Hypnotherapie

Veilig en vertrouwd

Hypnose of trance is een vorm van optimale concentratie, ontspanning en een veranderd bewustzijn, waarin je contact maakt met je onderbewuste. Dit is een dagelijks voorkomend fenomeen. Denk bijvoorbeeld aan het lezen van een spannend boek zonder op te merken dat er iemand de kamer binnenkomt. Er is dan sprake van een ‘alledaagse’ of ‘spontane trance’. Hypnotherapie brengt iemand bewust in trance. Immers in het onderbewustzijn ligt de oplossing. Ons onderbewustzijn bevat allerlei informatie en hulpbronnen, zoals: vaardigheden, ervaringen, gemoedstoestanden, gedragspatronen en inzichten. De hypnotherapie maakt gebruik van deze hulpbronnen. Hierdoor krijg je inzicht en controle over gevoelens, gedragingen en gedachten voor nu en de toekomst.

Succesvol en prettig

Nagenoeg iedereen kan gebruik maken van deze therapievorm. Als een van de oudste vormen van psychotherapie is hypnotherapie een vertrouwd hulpmiddel om blokkades in jezelf te vinden en deze op eigen kracht te doorbreken. Bovendien is hypnotherapie zowel prettig als succesvol. Onder deskundige begeleiding bepaal jij de regie en hebt volledig de controle. De therapeut geeft een kader, waarbinnen jij jouw eigen weg kan vinden. Het mooie aan hypnotherapie is dat de oplossing door jezelf gevonden wordt.

Combinatietherapie

Binnen de hypnotherapie wordt met verschillende trancetechnieken gewerkt. Daarnaast kunnen ook andere therapievormen – of combinaties daarvan – worden ingezet, zoals: NLP, Cognitieve Gedragstherapie, EFT en RET. Dit wordt ook wel Integrale Psychosociale Therapie genoemd. Het effect daarvan wordt dikwijls versterkt in combinatie met therapeutische trance. Hypnotherapie is daardoor zowel een op zichzelf staande behandelmethode als een waardevolle aanvulling op gebruikelijke en andere aanvullende vormen van geneeskunde.